Reklamasjon

Vi gjør alltid vårt ytterste ved kontroll av våre produkter før de sendes og vi pakker dem best mulig. Det hender allikevel at produktene blir ødelagt på veien. Dette skjer rundt 1-2% av tiden, og er noe vi hele tiden jobber med for å forminske slik at du som kunde skal slippe styr, og for at vi skal redusere miljøpåvirkningen vår.

Vi pakker alle våre bilder i stabile kartonger kombinert med kraftpapir og bobleplast, og som beskyttelse mot støt pakkes alle rammer.

Om du er uheldig og får et ødelagt bilde eller uriktig produkt gjør vi alltid vårt ytterste for å raskt og enkelt hjelpe med å minimere styr for deg. Det eneste vi trenger av deg, er et bilde av det som er ødelagt eller det uriktige produktet. Send en mail til info@annetteundheim.no med bilde av skaden, ordrenummer, kontaktinformasjonen din og hva som har gått galt så skal vi hjelpe deg så raskt vi kan.

Vennligst ikke kassér produktet før du har fått godkjent reklamasjon hos oss. Du kan også klage via vår live chat, for å kontakte oss der, klikk på den chat-boksen nederst til venste. Vårt mål er at du som kunde skal bli fornøyd. Gjør vi (eller fraktselskapet) noe feil, gjør vi alltid vårt ytterste for at du skal bli fornøyd.