Tips til bildeoppheng

Her er litt tips til oppheng!

Det kan være vanskelig å vite hva som er beste måten å henge opp bildene på. Ofte ønsker man ikke å lage hull i veggen, og det er heldigvis produkter på markedet for å henge uten hull! Dette er produkter vi selv har testet og brukt i mange år med hell. Om du skulle lure på noe mer enn det som står her, er det bare å spørre via e-post eller kontaktskjema.

Å henge opp bilder kan gjøres på flere måter, avhengig av vekten på bildet, veggmaterialet og personlige preferanser. Her er en generell veiledning for hvordan du kan henge opp bilder. Se under for konkrete tips til kroker og klisterkrok.

Et godt tips for å finne ut hvor man skal plassere bildet, eller hvordan man skal plassere flere bilder sammen, anbefales maskeringssteip. Mål opp størrelsen på bildet med teip og klistre på veggen. Da ser du hvordan det blir i forhold til størrelse og plassering.

Generelle tips:

1. Velg riktig opphengsmetode:
- Vurder vekten på bildet. Lette bilder kan vanligvis henges opp med enkle metoder, som spiker, krok eller klisterkrok. Tunge eller store bilder krever mer robuste opphengsmetoder, som skruer, vegganker eller bildeopphengsskinner.
- Ta hensyn til veggmaterialet. For eksempel er gipsvegger mer skjøre enn murvegger, og du må bruke spesifikke metoder som passer til gipsvegger.
- Vurder om du ønsker å bruke tradisjonelle opphengsmetoder som er synlige eller mer diskrete løsninger som skjuler opphengingen.

2. Verktøy og materialer du trenger:
- Hammer eller drill, avhengig av opphengsmetoden.
- Spiker, skrue eller annet passende opphengsmateriale.
- Nivå for å sikre at bildet henger rett.
- Blyant for å merke veggen.
- Målebånd eller linjal for å finne riktig posisjon.

3. Forberedelse:
- Bestem hvor du ønsker å henge bildet og merk av med en blyant.
- Finn ut om det er ledninger, rør eller elektriske kabler i veggen som du må unngå å skade når du borer eller hamrer.

4. Heng opp bildet:
- Velg riktig høyde for å henge bildet. Som en generell retningslinje er øyehøyde (ca. 150 cm fra gulvet til midten av bildet) et godt utgangspunkt, men du kan tilpasse det etter din egen smak og romets proporsjoner.
- Bruk et nivå for å sikre at bildet henger rett. Du kan også be en annen person om å hjelpe deg med å vurdere plasseringen.

5. Metoder for vanlige opphengsmetoder:
- Bildeopphengskroker: Fest bildet til veggen ved hjelp av spesielle bildeopphengskroker. Disse krokene festes vanligvis ved hjelp av selvklebende tape eller skruer og kan støtte ulike vekter.
- Bildeopphengsskinner: Monter en bildeopphengsskinne på veggen, og bruk kroker eller tråder til å henge bildene på skinnen. Dette gir deg fleksibilitet til å flytte og endre bildene dine enkelt.

Kroker:

På gipsvegg:

3M Command kroker Denne har en sterk teip bak som du fester på kroken og så på veggen. Vi bruker denne mye selv! 

  •  Smart bilde-/malerikrok fra 3M Command.
  •  Ingen hull i veggen og fjernes uten å etterlate spor.
  •  Benyttes på underlag som fliser, glass, speil, malte/lakkerte flater og harde treflater.

Slik tar du de av, du drar i den løse fliken og drar til den slipper.

3M Claw hos Clas Ohlson

3M Claw er et nytt produkt fra 3M som lager noen små hull i veggen, men det viser ikke veldig, og de henger godt! Disse kan du presse inn med fingrene i veggen. 

Bildekrok som lager hull men sitter godt uten gripsanker / gipsskruer

Oppheng for trevegg

Oppheng for betong

Bildelist kan være kjekt også, og tilfører interiøret det lille ekstra.

 

Send gjerne e-post hvis du lurer på noe! 🤗, eller bruk kontaktskjema!